ELÉRHETŐSÉGEINK


Címünk: 3525 Miskolc, Kossuth u. 4.
Telefon: 0036 (20) 805 77 71

 

 

NYITVATARTÁS

Bejelentkezés alapján:


Hétfő - Péntek : 08:00 - 18:00
Szombat: 08:00 - 14:00
Vasárnap: Zárva

---

LOOkX Szépségnap Ördög Nórival

Miskolci Szépségnap Ördög Nórival és Törköly Erikával a LOOkX szépségszalonban a Kossuth utcában, mert minden Nőnek jár egy Nap, ami csak róla szól!

tovább...

 

Bioelektromos impedancia analízis (BIA)

 

Ha az elhízás vagy a kóros soványság kerül szóba, rögtön felmerül az a kérdés, hogy mennyi lenne az ideális testsúlyunk. Ennek kiszámolására szakemberek kidolgoztak különböző képleteket, amelyek figyelembe veszik testmagasságunkat, súlyunkat, korunkat, és azt, hogy férfiak vagyunk-e vagy nők. De még teljesen azonos magasságú és testsúlyú emberek között is lényeges különbségek adódhatnak amiatt, hogy az össztömegben hogyan oszlik meg az izomzat és a zsír aránya. Ezt az arányt a bioelektromos impedancia analízis (BIA) segítségével határozhatjuk meg. A BIA mérés során a mérőműszer egy gyenge, egyáltalán nem érezhető elektromos áramot futtat át testünkön. A mérés alapján meghatározható a test elektromos ellenállása (impedancia), amely a testben lévő víz mennyiségétől függ. A zsírban víz nem található, vagyis nem vezeti az áramot, tehát annak aránya megváltoztatja a test teljes ellenállását.


A testzsírmérők kialakítása eltérő. Vannak, amelyeknél a két elektródát kezünkkel kell megfogni, és vannak olyanok, amelyek a talppal érintkeznek. Ez utóbbiak általában egy személymérleggel vannak egybeépítve, és így egyben a testsúlymérést is elvégzik, míg a kézi berendezéseknél a testsúlyt nekünk kell megadni. Vannak olyan professzionális berendezések, amelyeknél a két kéz és a két láb egyaránt egy-egy elektródához kapcsolódik. Ez az elrendezés adja a legpontosabb mérést. Minden típusú testzsírmérő készülék számára meg kell adnunk korunkat, nemünket és magasságunkat, ezeket ugyanis a számításnál figyelembe veszi a beépített számítógép.

 

A mérési eredményt befolyásolja a vízháztartásunk is, ezért ajánlott, hogy csak három órával a felkelést követően végezzük el a testzsír mérését. A kávéfogyasztás, szaunázás vagy sportolás is befolyásolhatják az eredményeket. Az egy műszerrel mért testzsír arány akkor hasonlítható össze, ha a mérés azonos körülmények között történik.


Az optimális testzsír arány férfiaknál 12-18 százalék, nőknél 20-25 százalék. Az 5 százalék alatti érték férfiaknál, illetve a 10 százalék alatti érték nőknél ugyanúgy egészségtelen, mint a 20, illetve 30 százalék fölötti érték. Az egészség szempontjából a testzsír aránya sokkal fontosabb, mint az önmagában mért testsúly, ezért célszerű mindenkinek legalább évente leellenőrizni saját magát.

 

A tesztet szépségszalonunkban ingyenesen elvégezzük.


Unit Net Kft. 0036208057771 3525 Miskolc Kossuth u. 4.